Športna in korekcijska očala z dioptrijo

Če imate dioptrijo, je v iskanju najbolj optimalnih športnih dioptrijskih oz. korekcijskih očal zelo pomembno, da je le-ta bila izmerjena tik pred nakupom oz. ni bila izmerjena več kot 2 leti pred nakupom očal. Pravilni nasvet optika je izredno pomemben saj boste le tako našli očala, ki vam bodo nudila primerno zaščito in udobje, da boste lahko nemoteno uživali v izbranem športu.

Izbirali boste lahko med več možnostmi…

1. Športno ukrivljena dioptrijska očala

Ukrivljena sončna očala z dioptrijo so očala z ukrivljenimi korekcijskimi stekli z vašo točno dioptrijo, ki so bolj zaprta in sledijo naravni krivini obraza. Zaradi svoje ukrivljenosti očala nudijo boljšo zaščito oči, kot ravna očala. Pred nevarno UV svetlobo, močnim bleščanjem, vetrom in tudi pred pljuski morske vode so oči zaščitene od spredaj, z vrha in od strani. Sončna očala z dioptrijo morajo poleg zaščite pred bleščanjem zagotavljati nepopačen in jasen pogled in izboljšati ostrino vida in kontrastnost.

V primeru, da se odločite za okvir z ukrivljenimi stekli, vam predstavljamo športna ukrivljena očalna stekla z dioptrijo. Ukrivljena očalna stekla vključujejo individualni izračun dioptrije glede na kot gledanja ter naklon okvirja, ki odpravlja napake, ki so vas kot posledica odvrnile od nakupa športnih ukrivljenih očal z dioptrijo. V sami izdelavi stekla so upoštevani podatki okvirja in prizmatični učinki na dano dioptrijo. Slika na robovih ni popačena, kot bi bila v primeru navadnih korekcijskih stekel, ki so ukrivljena.

Stekla so lahko enožariščna ali progresivna (za daljavo in bližino) in zatemnjena po vaši želji in v različnih barvah. Izbirate lahko med stekli, ki samodejno potemnijo na soncu (foto senzibilna stekla) ali pa polarizacijska, ki so nepogrešljiva na morju ali pri ribolovu.

2. Možnost korekcijskega vstavka

Vstavek z dioptrijskimi stekli se preprosto namesti v športna/smučarska očala. Primeren je za kateri koli izbran model znamke Adidas in večino modelov znamke Bolle.

Prednosti:

nudi popolno korekcijo vida,

primeren za športna očala najvišje zaokrivljenosti (baza 10),

je zelo varen, ob morebitnem padcu ne povzroči nikakršnih poškodb,

je praktično neviden,

nudi vse v enih očalih (smučarska sončna stekla + korekcijska stekla),

je cenovno najugodnejša metoda za zamenjavo stekel sončnih očal glede na svetlobne pogoje,

primeren tudi za multifokalna stekla.


3. Sončna očala športnega videza z vgrajenimi dioptrijskimi stekli

Nekatera izbrana sončna ali športna oz. celo smučarska očala pa lahko nadgradimo z dioptrijskimi sončnimi stekli.

Prednosti:

različne barve in stopnje zatemnitve (po izbiri),

žive barve ogledalnih stekel (barva po izbiri),

zaščita pred UV-žarki,

najlepša vgradnja dioptrije, popolnoma nevidna,

tudi kot multifokalna sončna stekla,

tudi za ukrivljene modele očal.


Vsekakor pa, glede na vrsto izbranega športa, velja razmisliti še o POLARIZACIJSKIH SONČNIH STEKLIH Z DIOPTRIJO.

Sončna očala z dioptrijo so lahko tudi s polarizacijskimi in fotoobčutljivimi očalnimi stekli. Polarizacijsko očalno steklo ne prepušča svetlobe, ki se odbija od površin in jo opazimo kot bleščanje. Polarizacija se najbolj opazi na vodnih površinah, saj se gladina vode ne blešči, zelo uporabna pa je tudi med vožnjo po mokrem cestišču, ker se cesta ne blešči in nam omogoči čist in jasen pogled ter večji kontrast.

Za več informacij smo na voljo na tel. številki 040 245 430.

Tags športna očala, korekcijska očala, dioptrija