Tekaška, kolesarska in alpinistična očala

Kakšna morajo biti očala za tek? Kakšna očala potrebujem, če se ukvarjam s kolesarstvom ali z alpinizmom? 

Vsekakor lahka, trpežna, z dovolj zaščite in udobja ter lepega (športno-privlačnega) izgleda.

Vas med tekom, kolesarjenjem ali pohodništvom moti sonce? Želite imeti oči zaščitene tudi med športom? Ne najdete pravih športnih očal zase, saj se vam vsa takšna očala zdijo premalo robustna in si želite modela, ki bi bil res odporen na poškodbe? Že pred nakupom si dobro preglejte raznoliko ponudbo kvalitetnih modelov športnih očal, med katerimi zagotovo najdete kaj primernega zase.

Evil eye in Bolle sta dva izmed najbolj priznanih proizvajalcev športnih očal, ki jih lahko primerjate med seboj tako po ceni kot tudi po kvaliteti. Med njimi najdete tudi očala za otroke, kolesarska očala in modna sončna očala, s katerimi je zagotovljan privlačen in urejen izgled tudi med športom.

Teža športnih očal je zelo pomembna, saj vas le dovolj lahka očala ne bodo motila med rekreacijo, iz istega razloga pa morajo biti športna očala tudi udobna. Najpomembnejša lastnost športnih očal je njihova trpežnost, saj so med športom izpostavljena okoliščinam, med katerimi jih lahko ponesreči hitro opraskamo, odlomimo kakšen del ali kako drugače poškodujemo. Prav zato morajo biti narejena iz materialov, ki so zelo odporni, ne le na udarce in padce, ampak tudi na vlago in različne spremembe temperature, saj športna očala uporabljamo tako pozimi kot poleti, v soncu, dežju ali snegu.

Poleg vseh naštetih lastnosti moramo paziti tudi na obliko športnih očal - ne le na to, da so nam všeč in nam pristojijo, ampak morajo biti tudi enostavna za čiščenje. Nekateri modeli kolesarskih očal na spodnji strani stekel nimajo okvirja, ki bi lahko zmanjšal vidno polje, zato omogočajo boljši pogled nazaj.

Najbolj pomembna tako pri kolesarskih kot pri vseh drugih športnih očalih je izbira stekel, ki morajo biti dovolj velika in morajo zagotavljati dobro zaščito pred sončnimi žarki, prahom in drugimi nevšečnostmi. Narejena so lahko iz različnih materialov, ki so bolj ali manj odporni na praske in druge poškodbe.

Če iščete tekaška ali kolesarska sončna očala kot tudi vsa ostala športna očala npr. za hojo v hribe ali alpinizem, ste na pravem mestu. V naši spletni trgovini so vam na voljo različna namenska sončna očala po ugodnih cenah.

In katera naj izberete?

Kolesarska očala so nepogrešljivi del opreme vsakega kolesarja. Velike hitrosti, hitro spreminjajoče se vreme in svetlobni pogoji kot tudi nujna, neprestana in stoodstotna kontrola nad kolesom ter dogajanjem pred njim vam ne dajejo izbire. Sodobna kolesarska očala vam omogočajo vse to in še več. Med drugim je nujen dober sistem prezračevanja, ki preprečuje rosenje in ščiti pred znojenjem. Omogočati morajo tudi hitro in enostavno menjavo stekel, s katerimi se kolesar prilagaja vremenskim in svetlobnim spremembam. Veliko kolesarskih očal ima priložena tudi dodatna stekla. Vedeti je treba tudi, da so očala za spust drugačna od klasičnih športnih očal, ker vam morajo zaščititi večji del obraza.

V spletni trgovini Vsezaoči smo pripravili izbor TOP OČAL ZA KOLESARJE, tako še posebej priporočamo modele evil eye trace, evil eye vizor in evil eye vizor hr, ki so lahki, se popolnoma prilegajo obrazu, skrbijo za odlično UV zaščito in nudijo udobno ter sproščeno gledanje.


Gorskim kolesarjem pa priporočamo model evil eye zolid.


Športna tekaška očala morajo zadovoljiti še tako zahtevnega uporabnika. Različna stekla za vse vremenske pogoje, očala se tesno prilegajo obrazu in nudijo popolno zaščito oči.

V spletni trgovini Vsezaoči smo pripravili izbor TOP OČAL ZA TEKAČE. Za tek še posebej priporočamo modela evil eye vizor in evil eye vizor hr, saj sta izredno lahka in se popolnoma prilegata obrazu. Prav tako poskrbita za odlično UV zaščito in nudita udobno ter sproščeno gledanje.


Naš izbor TOP OČAL ZA ALPINIZEM oz. POHODNIŠTVO je model evil eye fusor pro, saj njegova penica resnično objame kompleten obraz in s tem onemogoči vstop svetlobe v oko. V alpinizmu je namreč odboj svetlobe lahko resen problem za sposobnost našega vida. 


Za vse podrobnejše informacije smo od ponedeljka do petka med 9. in 18. uro ter ob sobotah med 9. In 12. uro dosegljivi na 040 563 005.

Vsezaoči.si

Tags očala, športna očala, tekaš