Stekla za očala - kvaliteta, velika izbira

V spletni trgovini Vsezaoči. si vam ponujamo kvalitetna stekla za očala z dioptrijo. Širok spekter korekcijskih stekel vodilnih svetovnih proizvajalcev po ugodnih cenah in pa strokovno svetovanje.

Alcom d.o.o. je slovensko družinsko podjetje z več kot 20-letno tradicijo proizvodnje korekcijskih stekel. Zaradi svoje majhnosti lahko takšno podjetje zagotavlja odlično prilagodljivost in visoko kvaliteto. V Auer optiki smo navdušeni nad Alcomovimi stekli za športna korekcijska in sončna očala kot tudi bifokalnimi stekli.

STEKLA SPORT

Združujejo ergonomijo in estetiko ter zagotavljajo odličen vid v vseh smereh gledanja. Namenjena so vgradnji v ukrivljena športna in sončna očala.

Ne glede na horizontalno ukrivljenost okvirja, pantoskopski kot, bazno krivino stekel, večjo ali manjšo dioptrijo, velikost okularja – uporabnik vedno dobi najtanjša in najlažja stekla z najboljšimi optičnimi lastnostmi.

Napreden kalkulacijski sistem izračuna free-form površine, ki kompenzirajo aberacije, povzročene zaradi poševne vgradnje pri širokem razponu ukrivljenosti stekel. To omogoča uporabniku izbor kakršnegakoli okvirja, saj bo vedno dobil optimalno vidno polje, brez prizmatičnosti in plavanja.


Vsako steklo je unikat: površine so preračunane za vsakega uporabnika individualno, tako kot je to praksa pri individualnih progresivnih steklih. Upoštevajo se refrakcija, medzenični razdalji, pantoskopski naklon, horizontalna ukrivljenost očal in 3D oblika okularja.

Slika je odlična po vsej optični površini. Program za kalkulacijo namreč zagotavlja optimalno površino v vsaki točki posebej, tudi izven centralnega območja.


STEKLA READER

Omogočajo naravno gledanje pri delu za mizo in v prostoru z najširšim bližinskim in srednjim vidnim poljem.

Prostorska stekla Reader so namenjena za bližinsko gledanje s podaljšanim vidnim poljem.

Ta stekla so izredno primerna za delo na srednjih razdaljah, kjer bližinska očala in progresivna stekla zaradi omejitve v širini vidnega polja ne ustrezajo več. Imajo tudi zelo majhno stransko popačenje.
Prostorska stekla Reader so odlično dopolnilo progresivnim ali bifokalnim steklom, saj zagotavljajo svobodo pri delu z računalnikom, za mizo, pri branju ali hišnih opravilih. Priporočajo se pri vseh opravili v prostoru.

Namen uporabe:
idealno za uporabnike, ki veliko časa gledajo na bližnjih in srednjih razdaljah (računalnik, branje in delo v prostoru, pisarna, kuhanje, slikanje, glasba)
najboljše steklo za pisarniško delo
ni primerno za gledanje na daleč (šport, vožnja, …)

Stekla Reader se izdelujejo v treh izvedbah:
MONITOR
Idealno za uporabnike, ki jim je prioriteta gledanje na razdaljah do 1.33 metra. Zaradi nizkih redukcij (degresij) ima izjemno široka vidna polja, delo z računalnikom je udobno, pogled na monitor je odličen.
Namen uporabe: delo na blizu in pretežna uporaba računalnika, tudi z večjim ekranom.
WORK
Uravnotežen dizajn za uporabnike, ki zahtevajo oster vid na blizu in na delovni mizi. Redukcije so nekoliko večje kot pri izvedbi Monitor, kar omogoča gledanje do razdalje dveh metrov. Primerno predvsem za uporabnike, ki delajo s strankami, npr. v trgovini, v banki, v pisarni …
Namen uporabe: delo na blizu, računalnik, gledanje na srednjih razdaljah.
ROOM
Namenjeno uporabnikom, ki potrebujejo oster vid na blizu in v prostoru. Največja razdalja gledanja je štiri metre. Nekoliko ožja vidna polja, zato ni priporočljivo za široke ekrane.
Namen uporabe: delo na blizu, gledanje v prostoru.

Podjetje Carl Zeiss je že od samega začetka optike Auer naš pomemben poslovni partner. Pionir na številnih optičnih področjih stremi k najvišji natančnosti in kvaliteti končnega produkta. Stekla Carl Zeiss vam bomo svetovali takrat, ko boste želeli oziroma potrebovali stekla najvišjega kvalitetnega razreda.
Zeissova multifokalna stekla so plod lastnega razvoja, narejena so v Nemčiji. Trenutno najbolj vroč produkt na trgu so stekla Drivesafe, ki resnično izboljšajo izkušnjo vožnje v vseh vremenskih in svetlobnih pogojih. Sami smo največjo in resnično opazno razliko, v primerjavi s klasičnimi stekli opazili pri vožnji v oblačnem in deževnem vremenu, saj je slika bistveno čistejša in kontrastna. Nanos odlično funkcionira tudi v kombinaciji s fotosenzibilnimi stekli in je po našem mnenju MUST HAVE za ljudi, ki veliko časa preživijo za volanom.

V Auer optiki smo izredno navdušeni tudi nad sončnimi stekli Carl Zeiss. Ponujajo odlično in kvalitetno barvno lestvico ter fenomenalna polariziana stekla po dostopni ceni. Tako lahko par sončnih stekel Carl Zeiss vključno z montažo ponudimo že od 60€.
DRIVE SAFE
Stekla ki vzdržijo vsak "Crash Test". Drive safe so precizna stekla za očala, ki optimizirajo zahteve pri vožnji z vozilom. Sama stekla so preplastena z DuraVision Drive Safe slojem, ki učinkovito prepreči bleščanje in filtrira tiste valovne dolžine v modrem spektru, ki so krivi za bleščanje. Preplastitev, ki ne da bi s tem vplivala na tiste valovne dolžine, ki so pomembne za vid. Rezultat vsega skupaj je največje
zmanjšanje bleščanja ob maksimalni vidljivosti ceste in okolice, v mraku in ponoči. Nanos je dobavljiv v skoraj vseh različicah korekcijskih stekel Zeiss.

ZEISS INDIVIDUAL 2 PROGRESIV
Najprestižnejša multifokalna stekla na trgu. Izredna širina vidnih polj na vseh razdaljah gledanja. 
Steklo je optimizirano za okvir + obraz + življenski slog.
Okvir: do desetinke milimetra natančna določitev globine kanala glede na izbran okvir
Obraz: do desetinke natančno upoštevanje lastnosti obraza, zenične razdalje
Življenski slog: možnost prilagoditve vidnih polij v steklu glede na potrebe pri opravljanju določene dejavnosti. Naprimer za voznike, razširitev daljinskega področja, za tajnico, možnost razširitve sredinskega območja za olajšana delo z računalnikom.

PHOTOFUSION
Samozatemnitvena ali fotosenzibilna stekla PhotoFusion so plod lastnega razvoja. Stekla zelo hitro temnijo in svetlijo, kar 20% hitreje od konkurence. Možnost v rjavi in sivi barvi.

Prednosti za uporabnika:

 • idealna pri pogostih spremembah svetlobnh pogojev
 • barvna stekla se hitro in avtomatsko prilagajajo svetlobnim spremembam
 • zelo svetla v prostoru, temna na soncu
 • zaščita pred sončim sevanjem ter 100% UV-zaščita do 400 nm
 • 3 leta garancije na delovanje foto celic
 • 3 leta garancije na nanose


Podjetje Hoya, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Optimed d.o.o., v Auer optiki velja za najpomembnejšega partnerja pri izbiri očalnih leč. Ker ves čas budno spremljamo dogajanje na trgu očalnih leč, smo v steklih Hoya prepoznali prav vse, k čemur stremimo v našem podjetju...

Prednosti za uporabnika pri očalnih lečah Hoya so številne. Lahko vam ponudimo najkvalitetnejši in najtrši antirefleksni nanos na tržišču in sicer za zelo korektno ceno. Lahko vam ponudimo odlična progresivna stekla v vseh cenovnih razredih, odlična delovna stekla po najugodnejših cenah ter kvalitetna stekla za bralna očala nižjega cenovnega razreda.

Kot prvi so na trgu predstavili nanos BLUECONTROL, ki je sprožil pravo revolucijo pri razvoju očalnih leč namenjenih računalniškemu delu. Idejo so kopirali praktično vsi proizvajalci korekcijskih stekel, vendar nihče še do danes ni ponudil tako uspešnega in kvalitetnega stekla.

Hoya ima tudi odlična fotosenzibilna stekla, ki so plod lastnega razvoja. Pomembna lastnost pred konkurenco je, da foto nanos ni občutljiv na praske in tako na steklih ne nastajajo svetle lise pri temnjenju. V kombinaciji z večkrat nagrajenim nanosom Hivision Longlife pa je tako najodpornejše foto steklo na trgu.

ID MYSTYLE
Prva individualna multifokalna stekla na svetu pri katerih se upošteva dioptrija obeh očes skupaj. Posebaj priporočljiva pri uporabnikih z večjo razliko v dioptrji med desnim in levim očesom. Je najbolj personalizirano multifokalno steklo, izdelano glede na vaše potrebe in način življenja.

ID WORKSTYLE
So vrhunska delovna stekla, ki so individualno prilagojena za vsakega posameznika pri svojem delu. Uravnotežen vid v vseh smereh pogleda, zahvaljujoč iD FreeForm tehnologiji. Odlična za pisarniško delo, delo v trgovini. Najpopolnejša stekla za računalnik, posebej v kombinacij z nanosom Blue Control.

HI-VISION-LONG LIFE
Je najodpornejši antirefleksni nanos na trgu. Ohranja optimalno prozornost tudi po pogostem in intenzivnem brisanju. Prednosti za uporabnika so sproščen vid zaradi vrhunskega razzrcaljenja, minimalna dovzetnost za praske, preprosto čiščenje zaradi odlične odbojnosti vode, maščobe, umazanije in prahu. Izjemna trajnost: 3 leta garancije ob normalni uporabi, tudi na prekomerno opraskanje.

BLUE CONTROL
BlueControl je na voljo kot nadgradnja Hoyinega nepreseženega Hi-Vision LongLife proti-zrcalnega nanosa.

Kar 83% ljudi, ki nosijo očala, pri uporabi sodobnih digitalnih naprav čuti neudobje. Razlog je modra svetloba, znana tudi kot vidna svetloba visoke energije, ki jo oddajajo LCD in LED računalniški in televizijski zasloni, pametni telefoni, tablice in GPS naprave. Ker se kakovost teh zaslonov nenehno izboljšuje, raste tudi količina oddajane modre svetlobe.

Čeprav je modra svetloba sama po sebi naraven pojav – prisotna je v dnevni svetlobi in pomaga, da ostanemo budni – je lahko prevelika količina škodljiva in ima neželene učinke, kot sta napenjanje in utrujenost oči.

Hoya BlueControl je površinski nanos očalnih leč, ki nevtralizira modro svetlobo, ki jo oddajajo digitalni zasloni, in s tem preprečuje utrujenost in napenjanje oči.

Dodatne koristi so:

 • Manj bleščanja
 • Večji kontrast
 • S tem ohranja oči v boljši kondiciji in nudi bolj udoben in sproščen vid in naravnejšo percepcijo barv.

Prednosti za uporabnika:

 • Zmanjšano bleščanje
 • Bolj kontrasten vid
 • Udobnejši in bolj sproščen vid
 • Manjše napenjanje in utrujenost oči
 • Vse prednosti Hoyinega izjemnega Hi-Vision LongLife

Enožariščna stekla imajo eno dioptrijo, bodisi za daljavo ali samo za bližino.

Večžariščna stekla pa so tista, v katerih imamo kombinacijo dioptrij, tako da lahko z enimi očali vidimo na daljavo in bližino. 

Ponujamo pa seveda tudi prostorska, delovna progresivna očala, včasih imenovana tudi office oz. business očala. Primerna za vse, ki nekaj ali več ur dnevno opravljate delo za računalnikom ali drugo delo, kjer potrebujete določeno razdaljo. S temi stekli sproščeno gledamo na blizu (beremo), nimamo težav s srednjimi razdaljami, kot so pogled na računalniški ekran, po delovni površini, pisalni mizi, in prav tako s širokim vidnim poljem omogočajo ostro gledanje po prostoru, do 4 oz. 5 metrov.

Tags dioptrija, stekla, očala