Očala za zaščito pri delu

Očala za zaščito pri delu
Velikokrat pri določenem delu pozabimo na zaščito oči, ki je zelo pomembna. Z zaščitnimi očali zaščitimo oči pred nevarnostmi, ki lahko poškodujejo oči ali oslabijo vid. Ščitijo oči pred trdimi delci, brizgi tekočin, škodljivimi žarki, udarci in pred visoko temperaturo.

Raziskave kažejo, da se kar 30% vseh poškodb oči zgodi med delom zaradi neustrezne začite oči.

Obstajajo različna zaščitna očala, ki so namenjena za zaščito oči pri opravljanju različnih dejavnosti. Uporabljajo se tako lahko v različnih industrijskih panogah, laboratorijih, izobraževalnih ustanovah, raziskovalnih dejavnostih, pa tudi pri opravljanju del doma (brušenje, varjenje, žaganje, košnja trave ipd).

Zaščitna očala so v primerjavi z navadnimi korekcijskimi očali veliko večja, kar zagotavlja večjo začito, saj pokrije večji predel okrog oči in je nevarnost za poškodovanje oči manjša.

Zaščitna očala z dioptrijo
Obstajajo tudi zaščitna očala, v katera je možno vgraditi stekla z dioptrijo ali pa se jim vstavi korekcijski vstavek, tako da imajo ljudje z dioptrijo enake pogoje dela kot ostali in lahko delo opravljajo kvalitetno in brez naporov gledanja, hkrati pa taka očala omogočajo zaščito oči in varnost.

Tudi v naši spletni trgovini Vsezaoči najdete različne vrste zaščitnih očal. Na voljo so zaščitna očala in zaščitna očala z dioptrijo.

Očala za zaščito oči so modnih oblik, narejena so iz kvalitetnih materialov, stekla imajo trden sloj proti praskam in so večinoma izdelana iz polikarbonata.

Pod nekaterimi modeli je možno nostiti lastna korekcijska očala. Določeni modeli imajo prozorno stransko zaščito ali zaščito zgoraj, nastavljivo dolžino ročk (priponk), elastičen naglavni trak ipd.  Stekla imajo povečini trdnosti sloj proti praskam, nekateri modeli pa tudi proti rosenju.